Opskrifter til køkkenet

Hos Nyborgs-Room laver Pia de skønnest opskrifter

Pia er en rigtig kage-elsker og hun bager de skønneste kager. Vi har smagt på hendes chokoladekage, som simpelthen smagte himmelsk. Til opskriften brugte hun chokolade fra Callebaut hvilket var så lækkert.

Her er opskriften på Pias lækre chokoladekage:

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 200 g mel
  • 4 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • En knivspids salt
  • 100 ml mælk

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør og mel en springform (ca. 24 cm i diameter) eller beklæd den med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en gryde eller i mikrobølgeovnen. Hak den mørke chokolade groft og tilsæt den til det smeltede smør. Rør, indtil chokoladen er smeltet og blandingen er glat. Lad det køle lidt af.
  3. I en stor skål piskes sukker og æg sammen, indtil det er lyst og luftigt.
  4. Tilsæt den smeltede chokolade og smør til æggeblandingen og rør godt sammen.
  5. Sigt mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt i skålen med æggeblandingen. Vend forsigtigt ingredienserne sammen, indtil de er godt kombineret.
  6. Tilsæt mælken og rør, indtil dejen er jævn og glat.
  7. Hæld dejen i den forberedte springform og glat overfladen ud med en dejskraber eller bagsiden af en ske.
  8. Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 30-35 minutter, eller indtil en tandstikker indsat i midten kommer ud ren.
  9. Lad kagen køle af i formen i ca. 10 minutter, før du forsigtigt løsner den fra formen og placerer den på en bagerist for at køle helt af.

Nyd Pias dejlige chokoladekage med en kop kaffe eller en klat frisk flødeskum!

1920 1280 Køkkenpriser
Del på sociale medier
Indtast din søgning